Garanciális szerviz

 

Tisztelt Ügyfeleink,

 

szíves tájékoztatásul jelezzük, hogy a termékeinkre vonatkozó szervíztevékenységünket a COVID-19 koronavírus következtében kialakult általános helyzetnek köszönhetően időlegesen felfüggesztjük. A bejelentéseiket fogadjuk, feldolgozzuk, de azok tényleges kezelését későbbre kell halasztanunk. Telefonon és e-mail-ben továbbra is állunk szíves rendelkezésükre.

 

Megértésüket köszönjük,

FERRO Hungary Kft

 

Csaptelep működésével kapcsolatos garanciális bejelentést az ügyfélszolgálaton lehet tenni.

Ügyfélszolgálat garanciális ügyintézéshez

Munkanapokon

H - Cs: 8:00 - 16:30

P: 8:00 - 15:30

Telefon

0670 386 1920

       vagy

06 1 791 3045

Email szerviz@ferrohungary.hu

 

Ügyfélszolgálat terméktanácsadáshoz

Munkanapokon

H - Cs: 8:00 - 16:30

P: 8:00 - 15:30

Telefon

06 1 791 3045

Email info@ferrohungary.hu

 

A garanciális ügyintézéshez kérjük készítse elő a vásárlást igazoló bizonylatot (számla/blokk), valamint a termék érvényes - forgalmazó által lebélyegzett, aláírt és a vásárlás dátumával ellátott - garanciajegyét.

A hiba bejelentésekor a hiba egyértelmű leírását és a helyesen kitöltött Garanciajegyet mellékelni szükséges, egyben kérjük a termék felületének aktuális állapotáról fotót mellékelni.

A reklamációs igény pozitív vagy negatív elbírálásáról az ügyfélszolgálat a hivatalos szervizzel közösen dönt.

A javítható termékek nem kerülnek kicserélésre. A nem javítható termékek esetében a hivatalos szerviz átvizsgálás után írásban jóváhagyja az új termékre történő cserét. Termékcsere esetén a cserére a vásárlás helyszínén kerül sor.

Amennyiben az eladó (kereskedő) a hivatalos szervizzel való egyeztetés nélkül cseréli ki a terméket, ezt csak saját felelősségére teheti, javítható hiba esetén a termék nem kerül kicserélésre. 

 

JÓTÁLLÁS

A Ferro Hungary Kft. az alábbi jótállást vállalja a 2015 január 1. után Magyarországon vásárolt termékeire:

TITANIA és NOBLESS csaptelepek:

- 60 hónap a kerámiabetét tömítettségére, szivárgásmentességre;

- 24 hónap minden egyéb alkotóelemre, alkatrészre és tartozékra.

METALIA és LaTORRE csaptelepek:

- 84 hónap a kerámiabetét tömítettségére, szivárgásmentességre;

- 24 hónap minden egyéb alkotóelemre, alkatrészre és tartozékra.

   * Kivételt képez az Aqualight család, amely esetében a jótállás valamennyi alkotóelem esetében 24 hónap.

 

Vásárlási tanácsok:

A Novaservis termékek kiválasztása során vegye figyelembe, milyen tulajdonságokra és funkciókra van szüksége. Nem megfelelő termék kiválasztása miatt utólagos kifogást nem tudunk elfogadni.

A termék átvétele során ellenőrizze az átvett termékek mennyiségét, felületét és típusát. Bármilyen eltérés 24 órán belül jelenthető be a vásárlás helyén. Ezen túlmenően utólagos felületi illetve tartozékhiány reklamációra nincs lehetőség.

 

Garanciális feltételek:

 1. A szerelvény kizárólag ivóvíz és használati meleg víz rendszerekben működtethető.
 2. Az egyes termékek dobozában található ’Használati útmutató’ által előírt feltételek betartása.
 3. A vízrendszerbe a csaptelep belső és külső szerkezetének megóvása végett vízszűrő beépítése javasolt. Amennyiben a javítás során a meghibásodott termékről kiderül, hogy a vízrendszerből származó szennyeződés okozza a meghibásodást, a garancia érvényét veszti, és a javítás munkadíja, valamint az egyéb költségek (kiszállási díj, felhasznált anyagok és alkatrészek ára) a felhasználót terhelik.
 4. A csaptelep csöpögése esetén garancia kizárólag beépített vízszűrő megléte esetén érvényesíthető.
 5. A szerelvény vízvezeték-hálózatra való telepítése előtt javasoljuk a vízvezeték átöblítését a rendszerben előforduló szennyeződések eltávolítása miatt. Ez különösen az újonnan létesített hálózatok esetén lényeges.
 6. A szerelvények felszerelését, beüzemelését kizárólag szakember végezheti. Kérjük, őrizze meg a beépítésről kapott számlát, mert az ügyintézés során ügyfélszolgálatunk ezt kérni fogja.

   

Tisztítás, ápolás, kezelés, karbantartás:

A termék ’Használati útmutatója’ szerint a krómozott kivitelű szerelvény felülete szappanos vízzel tisztítható, a lerakódott vízkő eltávolítására pedig használjon kímélő, enyhe citromsavas tisztítószert. Tisztítószer használata után a csaptelepet bő vízzel le kell öblíteni. Erősen savas, lúgos kémhatású, klórtartalmú szerek, valamint durva szemcsés súrolószerek használata nem megengedett. Az ebből eredő felületi elváltozások miatti reklamációkat nem tudjuk garanciában figyelembe venni. Javasolt tisztítószer: Dekalko.

 

Nem érvényes a garancia az alábbi esetekben:

Nem szakember által és/vagy hibásan végzett telepítés, felszerelés, üzembe helyezés, javítás. A termék csomagolásában található ’Használati útmutató’-ban és 'Garanciális feltételek'-ben leírtaktól eltérő, nem rendeltetésszerű használat. Nem megfelelő vízminőség által okozott meghibásodások. Csaptelep csöpögés esetén beépített vízszűrő hiánya. Természetes elhasználódás, hiányos vagy helytelen gondozás, ápolás, karbantartás, felületek tisztítására vonatkozó előírások be nem tartása, nem megfelelő tisztítószerek és vegyi anyagok használata. Szándékos vagy gondatlan kezelésből eredő mechanikai sérülések és egyéb külső behatások, szállítás közben szerzett sérülések. A vízvezetékrendszerben lerakódó majd onnan leváló vízkő és egyéb szennyeződések által okozott meghibásodások. 

 

Nem felel a gyártó az alábbi esetekben:

 • A nem rendeltetésszerű használatból, szakszerűtlen beszerelésből eredő meghibásodások és okozott károk.
 • A felhasználó vagy a vízvezeték-szerelő által okozott felületi sérülések.
 • A ’Használati útmutató’-ban és a 'Garanciális feltételek'-ben leírtak be nem tartásából keletkezett vagy azok megsértésével okozott meghibásodások és károk.
 • A vízben lévő szennyeződések és a vízkő által okozott meghibásodások, károk.
 • A kiömlőlyukak tisztításának hiánya következtében eltömődött és meghibásodott kézi- és fejzuhanyok.
 • A csaptelepben a szűrők eltávolítása miatt keletkezett meghibásodások, károk.
 • A 'Használati útmutatóban leírtaktól eltérő tisztítószerek által okozott felületi sérülések.
 • A 'Használati útmutató'-ban feltüntetett magasabb vízhőmérséklet által okozott meghibásodások.
 • A 'Használati útmutató'-ban feltüntetett magasabb víznyomás által okozott meghibásodások.

 

Műszaki adatok:

 Maximális üzemi nyomás: 1 MPa (10 bar)

 Ajánlott víznyomás: 0,1* – 0,5 MPa (1-5 bar)

 Maximális vízhőmérséklet: 90°C

 Ajánlott vízhőmérséklet: 65°C

 *Néhány átfolyós vízmelegítő nem lép működésbe abban az esetben, amikor a víznyomás nem éri el adott vízmelegítő használati utasításában meghatározott értéket, vagy ezen érték alá csökken.

 

 

 

 

 

ÍRJON NEKÜNK
* povinné údaje
Zavřít

Bejelentkezés