Vízmegtakarítás

Évente több százezer forintnyi ivóvíz vész kárba. Márpedig ez a pénz egy kis odafigyeléssel egyszerűen megmenthető lenne.

Ha modern csapokat használ beruházásai viszonylag gyorsan megtérülnek, és a megtakarítások idővel még növekedni is fognak, mivel a víz ára évente néhány százalékkal emelkedik.

Hogyan lehet takarékoskodni?
Egy ember naponta körülbelül 90 liter vizet fogyaszt, ami évi 32 köbméter. Pénzre átszámítva ez 7000 forint körül van, mert az átlagos köbméterenkénti vízköltség kb. 220 forint.  Négytagú család esetében kb. 28.000 forintról beszélünk évente. Ehhez számoljuk hozzá a fűtési költségeket, melyek a hideg víz legalább háromszorosára rúgnak.

Ennek az összegnek legkevesebb egynegyedét meg tudja takarítani, ha ECO gazdaságos kerámiabetéttel működtetett csaptelepet használ. Ezért, ha Ön és családja például a Novaservis Metalia 56 csaptelepét használja, költségeit legkésőbb három éven belül már meg is takarította.  Még tovább növelheti megtakarításait, amennyiben olyan perlátorral ellátott csapot vásárol, amely a kifolyó vízsugarat levegővel dúsítja, mivel ez nemcsak komfortérzetet biztosít, hanem 50% vízmegtakarítást tesz lehetővé.

 

Ezeket a tulajdonságokat különösen akkor fogja értékelni, ha a vízmérők fürdés, zuhanyozás vagy mosogatáskor nem lengenek ki.

 

ÍRJON NEKÜNK
* povinné údaje
Zavřít

Bejelentkezés